جستجو کردن

خواص مهم لوبیا چشم بلبلی

یکی از انواع لوبیا و حبوبات لوبیا چشم بلبلی است که در طب سنتی از آن با نام لوبیای بلدی یاد می‌کنند و در زبان هندی به آن لوبا می‌گویند. لوبیا چشم بلبلی نسبت به خشکی بسیار مقاوم است و در مناطقی مانند مناطق گرم آسیا، آمریکا، جنوب اروپا، جنوب ایران و در هندوستان می‌روید. لوبیا چشم بلبلی سرشار از ویتامین A و ویتامین C و مواد مغذی است و از این رو خواص و فواید بسیاری برای سلامت دارد. نام لوبیا چشم بلبلی گرفته از ظاهر آن است. ظاهر آن بیضی است و سفید رنگ است کنار آن یک قسمت بیضی شکل به رنگ سیاه وجود دارد.

 

چرا به آن لوبیا چشم بلبلی می گویند؟

نتیجه تصویر برای لوبیا چشم بلبلی در رستوراناولین مرجع مکتوب کلمه “لوبیا چشم بلبلی” در سال 1798 در ایالات متحده ظاهر شد. این نام به احتمال زیاد به دلیل استفاده از آنها به عنوان یک محصول علوفه برای گاوها به دست آمده است. نخود چشم سیاه، نام رایجی است که برای گروه ارقام unguiculata استفاده می شود، وجود یک لکه سیاه مشخص را در ناف دانه توصیف می کند.

خواص لوبیا چشم بلبلی

لوبیا چشم بلبلی غنی از ویتامین‌ها مانند ویتامینC و ویتامین A، مواد معدنی و مواد نغذی است و به همین دلیل خولص فراوانی برای سلامت بدن دارد. از جمله خواص درمانی لوبیا چشم بلبلی می‌توان به مواردی مانند تب بر، رفع مشکلات ادرار، درمان ترشحات غیر طبیعی واژن، ضد اسپاسم، درمان بی‌خوابی، تقویت میل جنسی، افزایش شیر مادر، تقویت ذهن، رفع مشکلات قلبی، سلامت عضله، جلوگیری از پوکی استخوان، پیشگیری و درمان کم خونی، سم زدایی بدن، تقویت رشد مو، درمان ریزش مو، پیشگیری از سرطان، تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان زخم اشاره کرد. در ادامه به بررسی برخی از خواص لوبیا چشم بلبلی می‌پردازیم.

طبع لوبیا چشم بلبلی

متخصصان طب سنتی بر این باورند که لوبیا چشم بلبلی دارای طبیعتی گرم و تر است.

لوبیا چشم بلبلی در بارداری

لوبیا چشم بلبلی منبعی غنی از فولات است و به همین دلیل مصرف لوبیا چشم بلبلی می‌تواند موجب کاهش خطر نقایص مادرزادی جنین از جمله نقص لوله‌های عصبی مانند اسپینا بیفیدا در دوران بارداری می‌شود. وجود مقادیر بالای آهن و فولات در لوبیا چشم بلبلی برای پیشگیری و درمان کم خونی در خانم‌های باردار بسیار مفید است‌. لوبیا چشم بلبلی منبعی غنی از فیبر است و به همین دلیل می‌تواند موجب کاهش خطر ابتلا به یبوست در دوران بارداری شود. توجه داشته باشید که در دوران باید از زیاده‌روی در مصرف لوبیا چشم بلبلی خودداری کنید زیرا ممکن است باعث عوارضی مانند نفخ، احتباس گاز و سقط جنین شود.

لوبیا چشم بلبلی برای درمان دیابت

وجود مقادیر بالایی از فیبر فیبر در لوبیا چشم بلبلی می‌تواند به صورت موثری بر کنترل شکر جذب شده تاثیرگذار باشد و درنتیجه برای درمان دیابت مفید است. لوبیا چشم بلبلی حاوی فلاونوئید است و به همین علت می‌تواند با بیماری‌های قلبی عروقی ناشی از دیابت مبارزه کند.

لوبیا چشم بلبلی برای درمان ریزش مو

لوبیا چشم بلبلی با تومه به داشتن مقادیر بالایی از پروتئین‌های حیاتی یک گزینه درمانی مناسب برای جلوگیری از ریزش موها است. مصرف بیشتر از حد معمول از لوبیو چشم بلبلی می‌تواند موجب تقویت رشد موها و رفع و درمان ریزش مو شده و از طاسی جلوگیری کند.

لوبیا چشم بلبلی برای جلوگیری از کم خونی

لوبیا چشم بلبلی سرشار آهن است و به همین دلیل می‌تواند از کم خونی و خستگی‌های مفرط جلوگیری کند. مصرف تا هموگلوبین شود و اکسیژن را به تمام سلول‌های بدن، بافت‌ها و اندام‌ها منتقل کند و از احساس ضعف و خستگی جلوگیری کند.

لوبیا چشم بلبلی برای بهبود سلامت استخوان

لوبیا چشم بلبلی منبعی غنی از مواد معدنی مانند کلسیم، آهن، منیزیم و منگنز است که حضور این مواد معدنی در لوبیو چشم بلبلی آن را به یک گزینه مناسب برای تقویت استخوان‌‌ها تبدیل می‌کند. مصرف لوبیا چشم بلبلی موجب حفظ تراکم استخوان‌ها می‌شود.

لوبیا چشم بلبلی برای حفظ سلامت پوست

لوبیا چشم بلبلی سرشار از آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین C است که این دو برای حفظ سلامت، جوانی و شادابی پوست بسیار مفید هستند. در واقع ویتامین A و ویتامین C موجود در لولیا چشم بلبلی با خواص آنتی اکسیدانی خود با رادیکال‌های آزاد مبارزه کرده و آن‌ها را خنثی می‌کند و به ترمیم و بازسازی سلول‌های پوستی کمک کرده و از ایجاد چین و چروک و لکه‌های قرمز و دیگر عفونت‌های اختلالات پوستی جلوگیری می‌کنند.

لوبیا چشم بلبلی برای سرطان

رادیکال‌های آزاد موجود در بدن موجب بروز سرطان‌ها می‌شوند. لوبیا چشم بلبلی غنی از ویتامین C و ویتامین A است که این ویتامین‌ها که  آنتی اکسیدان هستند و با مبارزه و خنثی کردن رادیکال‌های آزاد می‌توانند در پیشگیری از سرطان و رشد سلول‌ها‌ی سرطانی مفید و موثر باشند.

لوبیا چشم بلبلی برای کمک به بیخوابی

لوبیا چشم بلبلی سرشار از منیزیم و تریپتوفان و از این طریق برای حفظ آرامش و ریلکس شدن بدن بسیار مفید و موثر است. از جمله داروهای تجویزی برای بیماران مبتلا به اختلالات خواب تریپتوفان است و لوبیا چشم بلبلی منبعی غمی از تریپتوفان و است و با مصرف آن می‌توانید موجب درمان بیخوابی شوید.

لوبیا چشم بلبلی برای کنترل سطح کلسترول

لوبیا چشم بلبلی حاوی فیبر محلول و پروتئین است و از این طریق می‌تواند موجب کاهش سطح کلسترول بد و حفظ سلامت قلب می‌شود. همجنین لوبیا چشم بلبلی حاوی فیتواسترول است که به حفظ تعادل و کنترل سطح کلسترول بد خون کمک می‌کند.

لوبیا چشم بلبلی منبعی غنی از لیگنین

لوبیا چشم بلبلی حاوی لیگنین است و با داشتن لیگنین موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری می‌‌کند. مصرف لوبیا چشم بلبلی می‌تواند از ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرطان، فشار خون بالا،پوکی استخوان، عفونت‌ها، مشکلات قلبی و غیره جلوگیری کند.

لوبیا چشم بلبلی برای درمان یبوست

لوبیا چشم بلبلی گزینه مناسبی برای درمان مشکلات مربوط به معده، پانکراس و طحال است. لوبیا چشم بلبلی غنی از فیبر است و با افزایش و بهبود حرکات دودی روده می‌تواند موجب پیشگیری، رفع و درمان یبوست شود.

آیا لوبیا چشم بلبلی نفخ دارد ؟

در مقایسه با سایر انواع لوبیا‌ها نفخ کمتری دارد اما ارزش غذایی لوبیای چشم بلبلی تفاوت چندانی با سایر لوبیاها ندارد.

غذا با لوبیا چشم بلبلی

از جمله موارد استفاده از لوبیا چشم بلبلی پخت این نوع لوبیا و اضافه کردن مقدار آب یا عصاره گوشت به آن است. از دیگر غذا‌هایی که می‌توان با لوبیا چشم بلبلی تهیه کرد، تهیه خورش با تکه‌های گوشت، پیاز و این لوبیا چشم بلبلی است. از دیگر انواع غذا با لوبیا چشم بلبلی می‌توان به مواردی مانند دم پختک با لوبیا چشم بلبلی و گوشت چرخ کرده قلقلی، دپی لوبیا چیتی با برنج و آب گوجه، میگو پلو با لوبیا چشم بلبلی، شوید پلو با لوبیا چشم بلبلی، قورمه سبزی با لوبیا چشم بلبلی، لوبیا چشم بلبلی پلو، سالاد لوبیا چشم بلبلی، سوپ لوبیا چشم بلبلی، کوکو لوبیا چشم بلبلی، خورش کرفس با لوبیا چشم بلبلی، خوراک لوبیا چشم بلبلی و لوبیا پلو شیرازی با لوبیا چشم بلبلی اشاره کرد.

مضرات لوبیا چشم بلبلی

لوبیا چشم بلبلی در کنار خواص و فواسد قراوانی که دارد ممکن است مضراتی نیز داشته باشد. زیاده روی در مصرف لوبیا چشم بلبلی ممکن است مشکلات و عوارضی به دنبال داشته باشد. از جمله عوارض زیاده روی در مصرف لوبیا چشم بلبلی می‌توان به مواردی مانند بروز مشکلات گوارشی مانند نفخ معده، درد معده، گاز معده در اثر وجود رافینوز در لوبیا چشم بلبلی و کاهش جذب برخی مواد معدنی مانند آهن، روی، کلسیم و منیزیم به دلیل وجود اسید فیتیک در لوبیا چشم بلبلی اشاره کرد. توجع داشته باشید اسید فیتیک با خیساندن لوبیا چشم بلبلی در آب از بین می‌رود. همچمین زیاده روی در نصرف لوبیا چشم بلبلی می‌تواند منجر به غلظت خون، تولید خلط غلیظ و خواب‌های بد و مشوش شود. افرادی که به نقرس و اسیداوریک بالا  بهتر است در مصرف لولیا چشم بلبلی به علت بالا بودن سطح پروتئین آن احتیاط کنند و با پزشک متخصص مشورت کنند. کودکان، افراد مسن، خانم‌های باردار (به خصوص سه ماه اول بارداری)، مادران شیرده، افراد با معده ضعیف، افراد دارای نزله و افراد دارای سرگیجه نیز باید در مصرف لوبیا چشم بلبلی احتیاط کنند.

لوبیا چشم بلبلی برای لاغری

لوبیا چشم بلبلی فاقد کلسترول و چربی است و مصرف آن از اضافه وزن جلوگیری می‌کند. همچنین لوبیا چشم بلبلی حاوی مقادیری از سلنیوم است و از این طریق می‌تواند در کنترل وزن کمک کننده باشد. لوبیا چشم بلبلی با داشتن مقادیر بالایی از فیبر در شما احساس سیری ایجاد کرده و از پرخوری جلوگیری می‌کند و بنابراین به کاهش وزن و لاغری کمک می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *